Hoe verwezenlijk jij als ondernemer of directie jouw persoonlijke en zakelijke ambities?

Het behalen van zakelijke en persoonlijke doelen heeft veel gelijkenis met het spelen van een strategiespel, zoals bijvoorbeeld schaken. Er zijn veel manieren om een schaakspel te spelen. Om je doel in het schaakspel te halen, vraagt dit een constante analyse van het spel. Hoe het zich vormt, welke mogelijke zetten je hebt en wat de gevolgen van zo’n zet zijn, oftewel een aantal stappen vooruit denken.
Hoe meer stappen je vooruit denkt in het doolhof van mogelijkheden, des te meer je ziet aankomen en hoe beter je hierop kunt inspelen.

In tegenstelling tot schaken heb je als bedrijfsvoerder niet één maar meerdere medespelers. Echter, als jij je doelen wilt halen en niet verrast of overrompelt wilt worden door het moment. Dan is het, net als in een schaakspel, van belang naar de korte én de lange termijn te kijken.
Constante analyse van je markt, strategie en tactieken is essentieel.
Waar nodig zal de strategie en/of tactiek op een effectieve manier moeten worden bijgesteld. Dit zodat jij niet van je doelen afdrijft als een tegenstander een bepaalde zet doet, die voor jou negatieve gevolgen kan hebben.

Realiseren ambitie

Ben je bereid om ons beide een kans te geven door een gesprek aan te gaan, om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Ik help je jouw situatie (speelveld) te doorzien, zodat jij alleen nog maar de meest effectieve strategie en tactiek hoeft te kiezen en zo grip krijgt en houdt op jouw situatie.

Meer doorzien, meer impact.
www.cthrough-cc.nl

Met dank aan Renée van den Kerkhof voor de hoofd illustratie.